Musik og kultur
Vil du gerne have en hverdag fuld af musik?
Denne studieretning
Denne studieretning er for dig, der har en særlig interesse for musik.
Med studieretningsfagene musik og engelsk får du mulighed for at spille musik, komponere musik og forstå musik i en historisk og kulturel sammenhæng samtidig med, at du beskæftiger dig med sprog.
I musikfaget fylder musikhistorie og teori lige så meget som tiden i øvelokalet. Halvdelen af musiktimerne laver du en masse sang og sammenspil med resten af holdet. Vi arbejder også med at lytte til musik, analysere den og forklare, hvorfor den lyder, som den gør. I skriftlig musik laver du nodeopgaver og lærer, hvordan man laver kor, bas og trommer til en pop/rock-sang. Du prøver måske også kræfter med sangskrivning og samples på computeren. Og når I har nogle gode numre klar, spiller I dem til fællesmøde eller en koncert.
I engelsk er der fokus på at lære at tale og skrive et korrekt, præcist og nuanceret sprog, så du kan kommunikere på et højt sprogligt niveau. Film, sangtekster, avisartikler og litteratur gør dig bedre til sproget, men giver også viden og indsigt i kultur, historie og samfundsforhold i de engelsktalende lande. Vi forsøger at koble de to fag, så de understøtter hinanden. Vi undersøger måske Händels operaer i datidens England, eller hvordan Aretha Franklin og James Brown blev talerør for USA’s borgerrettighedsbevægelse med deres soulmusik. Ved at inddrage viden og teori fra begge fag skabes en dybere forståelse for emnerne.
Musik og kultur
Studieturen i 2g går til et engelsktalende land. Det kan være en by som London, Dublin eller New York. Vi tager jævnligt på mindre ekskursioner og hører koncerter (bla. jazz, opera, musical), og vi har også workshops med musikere eller på en højskole.
Vi har mange forskellige kontakter. Der er bla. en årlig koncert med MGK Kolding, og vi har ofte besøg udefra, f.eks. fra fra Aarhus Universitet, Musikkonservatoriet samt besøg af diverse musikere til koncerter eller workshops. Det er også muligt at bruge vores øvelokaler efter skole eller deltage i frivillig musik ud over undervisningen. Hvert 3. år opsætter vi en stor forestilling på Rødkilde, og vi deltager hvert år i Trekantsområdets MGP, hvor gymnasiebands dyster mod hinanden med deres egen musik. Her spiller musikklassernes bands en central rolle.
Studieretningen åbner dørene til både korte og lange videregående uddannelser inden for musik, humaniora, pædagogik eller kommunikation. Du kan f.eks. blive musiker, musikpædagog, musiklærer, lærer eller kommunikationsmedarbejder. Du får mange generelle kompetencer i musiktimerne, f.eks. at være innovativ, at kunne samarbejde og at stå på en scene, hvilket du kan bruge på de fleste uddannelser og i mange jobs i fremtiden.
Studieretningens opbygning
Herunder kan du se hvordan studieretningen er opbygget og fordelt på de 3 år. Klik på det enkelte fag og læs mere.
Find fagbeskrivelserne til valgfagene via overskriften STX - vælg fag